Det er ikke for at prale, at arrangørerne proklamerer, at Aabenraa Ringriderfest er verdens største. De mener det faktisk, og gør alt for, at ALLE kan føle sig velkomne til den kæmpe folkefest, som ringriderfesten har udviklet sig til. Det bakkes op af et hav af frivillige og byens erhvervsliv, der trofast har sponseret ringriderfesten siden starten. For den skaber liv og handel i hele byen.

Når Aabenraa Ringriderfest løber af stablen hvert år, handler det ikke længere kun om de 2 dage, hvor selve ringrider-turneringen foregår. Ringriderfesten i Aabenraa er blevet en folkefest over 4 dage, som trækker besøgende fra både nær og fjern.

Det allermest fantastiske er, at hele arrangementet i år er gratis for publikum. Alle kan deltage uanset pengepung og interesser og alle er velkomne.

Samtidig behøver du ikke være med fra start til slut. Du kan nøjes med at deltage i de arrangementer, der interesserer dig – eller komme og nyde musikken, den gode stemning og de gode muligheder for at være sammen med og mødes med folk, du ikke ser til hverdag.

Ikke kun begrænset til festpladsen

Meget af ringriderfesten foregår også oppe i byen. De 350 ringridere rider i optog gennem byen med orkester og det hele. Samtidig finder byens butikker de ekstra gode tilbud frem, og sørger for, at markedsstemningen breder sig til hele byen.

Det betyder samtidigt, at byens handlende oplever et ekstra boost i omsætningen hvert år under hele ringriderfesten. Det skaber bedre vilkår for erhvervslivet i hele Aabenraa og sætter Aabenraa på landkortet.

Aabenraa Ringriderfest er for alle!

At Aabenraa Ringriderfest er blevet så stor, skyldes ikke mindst et målrettet arbejde fra festkomiteens side med at gøre ringriderfesten til noget for alle. For du behøver ikke nødvendigvis interessere dig for ringridning, for at tage til ringriderfest. Der foregår også mange andre aktiviteter på festpladsen.

F.eks. afholder Aabenraa Skatklub en stor turnering i Skat – det særlige sønderjyske kortspil, der egentligt stammer fra Tyskland – lørdag formiddag.

Byens restauranter slår sig sammen og tilbyder en række spændende spisesteder på den særlige Gourmet Boulevard. Det øger samarbejdet mellem de forskellige restauranter og åbner folks øjne for de fantastiske spisemuligheder, som Aabenraa byder på.

Endelig sørger to store koncerter henholdsvis fredag og lørdag for, at der er noget for både de unge og de voksne. Fredag er der musik for den unge generation, og lørdag er det musik for forældregenerationen, der bliver spillet i det store festtelt. Også koncerterne er helt gratis!

Det gik ikke uden arbejdsomme frivillige og trofaste sponsorer

At Aabenraa Ringriderfest med rette kan kalde sig for verdens største, er ikke kun festkomiteens fortjeneste. De mange arbejdsomme frivillige som hvert år lægger mange timer op til, under og efter ringriderfesten, sørger for, at alt kører som det skal, og at alle får en god oplevelse på festpladsen.

Byens erhvervsliv sikrer de økonomiske rammer for ringriderfesten gennem trofaste sponsorater år efter år. Det er penge, som erhvervslivet får igen gennem øget omsætning og større kendskabsgrad. For når alle kommer til ringriderfest, er der altid nogen, som er interesserede i netop dine produkter – uanset hvad du sælger.

Så uanset hvem du er, og hvor du kommer fra, har du noget at glæde dig til, når årets ringriderfest løber af stablen i Aabenraa fra d. 29. juni til d. 2. juli.