Ligesom så mange andre sommeroplevelser, er også Ringriderfesten i Aabenraa ramt af aflysning grundet Covid 19. Ærgerligt, men foreningen bag Ringriderfesten har naturligvis respekt for regeringens udmeldelse.

Vi havde glædet os til årets fest. Alt var klar og vi var på nippet til at informere om alt det spændende der kunne opleves til festen 2020 – siger Gerth Petersen, formand for Amtsringriderforeningen.

Koncerterne var klar og vi kunne have oplevet 6 store navne fra den danske scene. Johnny Madsen skulle have fyret den af fredag aften, ligesom Faustix og mange andre ville have prydet scenen lørdag. Herudover ville himlen være oplyst af et fantastisk Genforeningsfyrværkeri, ligesom en udvidelse af Børneuniverset var på plads.

Den traditionsrige Ringriderfrokost var selvfølgelig igen på programmet, og efterspørgslen efter billetter var allerede godt i gang. Lansen, Biergarten, Gourmetboulevarden og Arena Teltet var klar til at tage imod alle de feststemte gæster, som skulle komme på Ringriderpladsen i dagene 3. til 6. juli. Ringridning i Aabenraa er rytternes fest. Rytterne havde som sædvanlig glædet sig til endnu en spændende dyst om den mest eftertragtede titel – Nemlig RingriderKonge af Aabenraa. Sponsorer, Ærespræmiegivere og en masse frivillige hjælpere var klar. Takket være deres indsats er det muligt år efter år at hæve niveauet på de oplevelser vi leverer på pladsen.

Men alt dette og meget mere er desværre aflyst nu, og Ringriderkomiteen har kigget ind i alle de forpligtelser og kontrakter der er lavet for 2020. 

Vi har altid haft et mål om at vores økonomi skulle være så stærk, at vi ikke måtte komme i økonomiske vanskeligheder, hvis vi af en eller anden årsag pludselig skulle aflyse en fest i sidste øjeblik siger Gerth. Det kommer os til gode nu. Selvfølgelig er det ”en streg i regningen” rent økonomisk, men det kommer vi igennem, og vi kan garantere at der igen er Ringriderfest i Aabenraa i 2021.

Bland andet indførelsen af entre sidste år har givet os lidt ”til kistebunden”. Det er bestemt en afgørende faktor for, at vi klarer et aflysningsår som i år.

2021 er året hvor Amtsringriderforeningen fejrer 125 års jubilæum. Det bliver et brag af en fest og komiteen er allerede i arbejdstøjet, og ser frem til igen at kunne afholde en Ringriderfest som vi kender den, men i 2021 med en masse ekstra, grundet jubilæum. Og så kommer Tour de France også til byen på Ringrider søndag. Det giver også ekstra muligheder, for besøgende i Aabenraa den dag, at opleve en Ringriderfest i verdensklasse.

Jeg kan garantere jer alle sammen for, at ringriderkomiteen vil gøre alt for at festen 2021 bliver en fantastisk oplevelse – forsikrer formand Gerth. Nu har vi lidt ekstra tid til at arrangere den, så glæd jer til 2021.