Igen i år er der inviteret til en stor Skat-turnering ved årets ringriderfest i Aabenraa. Og nej, det handler ikke om, hvem der betaler mest eller mindst i Skat, men om kortspillet af samme navn. Turneringen afholdes lørdag på ringriderpladsen, og der forventes omkring 100 deltagere fra både Sydjylland og Tyskland. Så kom forbi og lur nogle gode Skat-tricks af.

For dem som ikke kender Skat, er der tale om et meget omfattende og svært kortspil på linje med Bridge. Reglerne er meget komplicerede, og det kræver både et godt overblik over de spillede kort og en udviklet evne til at lægge den rigtige strategi, hvis du skal gøre dig håb om at kunne vinde.

Seriøse spillere med kæmpe engagement

Skat stammer oprindeligt fra Tyskland, men er i dag nok mere udbredt i det syd- og sønderjyske område end i spillets hjemland. Og har du først fået flair og forståelse for at spille Skat, kan du se frem til mange spændende timers kortspil med andre passionerede spillere.

Således udviser spillerne i de sønderjyske Skat-klubber et kæmpe engagement, og netop i Aabenraa finder vi en af de største af slagsen. De arrangerede den første Skat-turnering ved ringriderfesten sidste år. Her blev alt udsolgt, og det forventer klubben også sker i år, selv om der er plads til hele 100 Skat-spillere ved årets turnering.

Ikke den store publikumssport

Grundet Skat-spillets sværhedsgrad og den store seriøsitet blandt spillerne, er Skat måske ikke ligefrem den store publikumssport. Men har du forstand på spillets regler, og en lille smule øvet, vil du helt sikkert kunne lære noget ved at følge de forskellige spil.

Efter turneringen kan Skat-spillerne så nyde resten af det store arrangement, der også i år ventes at tiltrække mennesker fra hele landet og dele af Nordeuropa. Ringriderfesten i Aabenraa varer hele 4 dage, hvoraf selve ringriderturneringen afvikles over 2 dage med deltagelse af over 350 ryttere.

Fredag og lørdag afholdes der blandt mange andre arrangementer hele to store koncertarrangementer. Fredag aften for de unge og lørdag aften for deres forældre.