Fredagens og lørdagens helt gratis koncertarrangementer ved Aabenraa Ringriderfest er måske en ny tradition. Musikken fredag er for det yngre publikum og om lørdagen for det mere modne. Fredag er det Radio Globus ClubNight med tyske ItaloBrothers og belgiske D-Devils, der spiller op, og lørdag kan du glæde dig til et genhør med dejlige Dodos & the Dodos og Halberg & Friends til Globus Guld Live Night.

Verdens største ringriderfest i Aabenraa er som en gave, der bliver ved med at give. Fra oprindelig at være et rent ringriderarrangement, har Aabenraa Ringriderfest med tiden udviklet sig til et fire dages arrangement med noget for enhver smag.

For en af ringriderkomiteens mål for ringriderfesten er, at den skal være for alle. Her spiller især de to store og helt gratis koncerter fredag og lørdag en central rolle i bestræbelserne på at tiltrække alle – både alle køn, alle aldre og alle interesser.

ItaloBrothers og D-Devils fredag

Årets musiknavne vidner igen om den alsidighed, som arrangørerne hele tiden forsøger at tilfredsstille. Fredag spiller nemlig tyske ItaloBrothers og belgiske D-Devils op til fest for den yngre generation.

ItaloBrothers kommer fra Nordhorn i Tyskland og kalder sig selv for et ”dance projekt”. De er især kendt for deres ”New vocs” mix, hvor de mikser lyden fra forskellige musiknumre sammen, og lægger ny vokal oven på – enten i form af sang eller speak. Gruppen er ret kendt i både Skandinavien og Centraleuropa, og har bl.a. haft nummeret ”Stamp on The Ground” på flere af de danske hitlister.

D-Devils spiller den noget hårdere house og trance musik, og er nok mest kendt for hittene Judgement Day og The 6th Gate. Sidstnævnte vandt de en guldplade for herhjemme, da den udkom i år 2000. Gruppens seneste album hedder Dance With The Devils. Det udkom i 2014, og navnet understreger ganske godt, hvad det er for en musikstil, som gruppen spiller.

Dodo og Halberg lørdag

Lørdag er det turen så kommet til den lidt ældre generation, og alle dem som er fans af de store danske 1980’er navne fra dengang. Her spiller ingen ringere end Dodo Gad og hendes ”the Dodos” samt Halberg & Friends op til dans.

Dodo and the Dodos behøver næppe den store præsentation. De er kendt for numre som Vågner i Natten, Pigen med det Røde hår, Lev livet nu og senest landsstævnesangen Ren fysik og kærlighed fra 2009. Og bandets sanger Dodo Gad er hende, der sang for i den legendariske fodboldsang ”Re-sepp-ten” fra fodbold-VM i 1986 med hele landsholdet, samt fodboldsangen ”Vi vil ha’ sejren i land” fra 1998. Ligeledes har hun også udgivet sit bud på Benny Andersens viser om Svante i 2011.

Halberg & Friends blev startet af Poul Halberg i 2013 og giver deres fortolkninger af de velkendte Halberg Larsen og RayDeeOhhs hits fra 1980’erne og 1990’erne. I forgrunden står naturligvis Poul Halberg, ligesom flere af de kendte musikere fra de to bands er med.

Gratis kæmpekoncerter

At koncerterne er gratis, kan kun lade sig gøre på grund af det store antal frivillige, der står for arrangementerne, samt på grund af de velvillige sponsorater, ringriderfesten modtager fra Aabenraas erhvervsliv. Uden dem var der ingen gratis koncerter.

En anden grund til at koncerterne kan afholdes uden at tage entre, skyldes naturligvis salget af mad og drikkevarer. Af samme grund må der ikke medtages hverken mad eller drikke til koncerterne. De kan købes i Arenateltet til billige penge – og overskuddet fra salget går naturligvis til at sikre, at koncerterne fortsat kan afholdes gratis.

Så kom til gratis koncert fredag og lørdag på årets ringriderfest i Aabenraa, nyd musikken, og støt den gode sag!