Siden sidste år har Aabenraa kommune og en kreds af frivillige privatpersoner og firmaer sat alle sejl til, for at skabe en flot, jævn og veldrænet festplads til ringriderfesten. Så skulle det uventet begynde at regne i weekenden, er der ingen, som får våde fødder. Men på grund af tørken opfordres gæster og deltagere til at passe på med åben ild og cigaretskoder.

Det danske vejr elsker ekstremer. Enten blæser det både halve og hele pelikaner, eller også vælter det ene skybrud ned efter det andet, eller også er det brandvarmt og knasende tørt som nu.

De sidste par år har ringriderfesten i Aabenraa, og festpladsen hvor det store arrangement afholdes, været præget af den megen regn, som faldt både sidste og forrige sommer. Men i år er det knastørt, og ifølge vejrudsigten fra DMI for Aaabenraa og omegn er der ingen risiko for regn. I stedet kan vi forvente høj himmel og solskin alle fire dage og temperaturer på mellem 20 og 25 grader alle dagene.

Festpladsen er jævn, drænet og nyklippet

Men skulle der helt uventet komme en tordenbyge eller dukke et pludseligt skybrud op, er der ingen, der skal frygte at få våde tæer. For siden sidste år har Aabenraa Kommune og en kreds af frivillige firmaer og private, gjort en kæmpe indsat for at skabe det bedste grundlag for årets ringriderfest.

Hele festpladsen er blevet drænet, jævnet og fyldt op, så alt ligger i niveau og pladsen er pæn og jævn alle steder. Samtidig er græsset blevet klippet, så alt er trimmet og klart til årets store arrangement med massevis af deltagere og tusindvis af besøgende fra nær og fjern.

Selv om vi nok ikke kommer til at nyde godt af det i år, er det store arbejde en fremtidssikring af festpladsen. Det sikrer, at vi aldrig kommer til at få de samme problemer med vand – næsten uanset hvor vanvittigt det danske vejr skulle te sig i fremtiden.

Til gengæld skal vi være ekstra OBS på åben ild i år

Men hvor det tidligere år var vandet, er det i år varmen og tørken, vi skal være opmærksomme på. Her er ringriderkomiteen både opmærksomme på eventuelle støvgener på pladsen og for naboerne, samt på brandfaren. For et tændt cigaretskod eller uheldig brug af åben ild, kan hurtigt sætte ild i græsset på grund af det tørre vejr.

Derfor opfordrer festkomiteen alle både deltagere og gæster om at være ekstra aktsomme, når de bruger åben ild. Det gælder uanset om du skal slukke et cigaretskod, eller hvis du får brug for åben ild til andre formål.

Passer vi alle sammen godt på, og giver ringriderkomiteen besked om eventuelle problemer med relation til det tørre vejr, får både deltagere, gæster og naboer en god ringriderfest. Og det er jo det, som det hele handler om.

Vi ses!