Fredag er der tradition for, at firmaets fyraftensbajer eller fredagsbar forlægges til Lansen på verdens største ringriderfest i Aabenraa. Det er ringriderpladsens hyggeligste festtelt, hvor der er masser af god musik og drikkevarer i rigelige mængder hele weekenden. Teltet er bemandet med ringriderfestens mange frivillige og overskuddet går til velgørende formål til glæde og gavn for Aabenraas foreningsliv.

Fredag er den første dag ved årets ringriderfest, der afholdes i weekenden 29. juni til 1. juli – altså her i weekenden på ringriderpladsen i Aabenraa. Her mødes over 150 ringridere fra ind- og udland for at dyste om, hvem der er bedst.

Traditionen tro sker der også en masse andet i dagene op til og på selve de to dage, hvor den egentlige ringriderturnering foregår. Adgangen til festpladsen er gratis alle dage, og der er rigeligt at komme efter.

Fredagsbar i Lansen

Fredagen indledes med den traditionsrige fredagsbar i Lansen. Her forlægger byens virksomheder deres fyraftensbajer eller fredagsbar til den hyggelige stemning i Lansen. Det er ringriderpladsens hyggelige festtelt, hvor alle kan mødes og nyde den gode musik og de rigelige mængder af drikkevarer, der kan købes ved baren.

Lansen har åben alle tre dage i hele pladsen åbningstid. Det gør den velegnet som vente- og mødested, når venner og familie skal samles, før de går videre rundt på pladsen.

Lige så velegnet er den, når der er behov for en pause fra alt virakken og det megen leben på pladsen, ligesom du naturligvis også slutter dagen af med en tur i Lansen. Her kan du mødes med alle dem, du ikke nåede at løbe på ude på festpladsen og nyde musikken, der fortsætter ud på de små timer. Bl.a. Sju-bi-duo, der spiller fredag kl. 20 i Lansen.

Overskuddet går til byens foreningsliv

Det ganske særlige ved Lansen er, at den er bemandet med de mange frivillige, der hvert år stiller op og gør verdens største ringriderfest i Aabenraa mulig.

Det betyder samtidig, at overskuddet fra Lansen går ubeskåret til velgørende formål for byens foreningsliv og socialt udsatte. Alle pengene bliver brugt. De gemmes ikke eller udbetales til arrangørerne.

Så ved at flytte fredagsbaren, fredagsbajere og den almindelige sociale omgang med de øvrige deltagere ved årets ringriderfest til Lansen, støtter du op om det foreningsliv i byen, som mange af de besøgende ved ringriderfesten selv er en del af.

Så skulle du tage en ekstra tår over tørsten i Lansen, komme det faktisk dig selv til gode – i hvert fald hvis du bor i Aabenraa. Gør du ikke, har du gjort en god gerning, som mange vil takke dig for – og det er jo ikke de værste tømmermænd at vågne op til dagen derpå.