Igen i år afholder WBQA Danmark Danmarksmesterskabet i Grill på Ringriderpladsen i Aabenraa. Det er 10. gang arrangementet afholdes, og derfor skal der konkurreres i hele 10 forskellige kategorier, herunder Sønderjysk kaffebord på grillen!

Der bliver rig lejlighed til at prøvesmage lækker grillmad, når Danmarksmesterskabet i Grill afholdes for 10. gang under årets Ringriderfest i Aabenraa. Til konkurrencen dukker der ikke kun danske, men også tyske, svenske og norske grillhold op. De udenlandske hold kan dog ikke vinde Danmarksmesterskabet. Til gengæld kan de godt vinde de enkelte kategorier.

Grillet Sønderjysk kaffebord

Konkurrencen består af 10 forskellige kategorier, hvoraf de 5 tæller til Danmarksmesterskabet. De øvrige 5 kategorier er såkaldte freestyle-kategorier, der blandt andet omfatter kampen om den bedste BBQ-sovs, grillede drinks, WBQA’s jubilæumsret, en kategori med hemmeligholdte ingredienser og så kategorien Sønderjysk kaffebord.

Især sidstnævnte vil mange af de besøgende på årets Ringriderfest sikkert glæde sig ekstra meget til. For her skal deltagerne give deres bud på et grillet brød eller en grillet kage, der svarer til en af dem, der findes på et ægte Synnejysk kaffebord.

Det skal blive spændende at se, hvilken kreativitet deltagerne kan lægge for dagen i denne kategori – og hvem er vel mere oplagte smagsdommere end netop de mange sønderjyder, der hvert år gæster verdens største ringriderfest i Aabenraa

10 års jubilæumsret

Den anden kategori som mange er spændte på, er den såkaldte jubilæumsret. Her får deltagerne frie hænder til at skabe en nytænkende, anderledes og velsmagende grillret, der har alle de kvaliteter, som en sådan ret skal have.

I denne kategori får deltagerne for alvor mulighed for at vise, hvad deres kreativitet kan række til, ligesom det forventes at mange af retterne vil anvende både utraditionelle ingredienser og tilberedningsmetoder. Så vær klar, når retterne fra jubilæumskategorien skal prøvesmages. De vil helt klart være anderledes end den traditionelle grillpølse.

Grill – en sport for alle

Selv om de fleste deltagere sikkert stiller op med udstyr udover det sædvanlige, er det ingen garanti for, at de kommer til at vinde noget Danmarksmesterskab. For det er hverken udstyr, uddannelse eller fagkundskab, der afgør mesterskabet.

”Vi har set hold af professionelle kokke, der er umådeligt dygtige til at kreere og pynte til perfektion. Men udseendet tæller kun 10 %. Smagen tæller lagt mere, og den skal bare være i orden! Derfor sker det da også tit, at det en ”baghavegriller” der render med pokalen”, fortæller Kim Schultz, formand for WBQA Danmark.

Det er da også en meget broget skare af grillhold, der stiller op. Et år var der tilmed nogen, der slet ikke havde en grill med. I stedet tilberedte de maden over et bål.

”Heldigvis ser vi hvert år en lige så broget skare på præmie-podiet, som vi gør blandt de hold, der deltager. Det er fuldkommen uforudsigeligt, hvem der tager de bedste pladser – vi ser både amatører og professionelle på scenen, når præmierne skal uddeles,” fortæller Sonni Eis fra WBQA Danmark.

Det gælder også dommerpanelet. Her kan alle melde sig som dommer. Men for at kunne få plads i dommerpanelet, skal de dog først gennemgå et grundigt kursus i WBQA’s regler. Samtidig deltager der altid en overdommer fra WBQA’s internationale bestyrelse ved mesterskabsturneringerne.

Konkurrence over to dage

Selve Danmarksmesterskabet i grill afholdes over to dage under årets Ringriderfest i Aabenraa. Konkurrencen starter lørdag d. 30. juni og afsluttes med kåring af Danmarksmestrene fra DM-scenen søndag d. 1. juli kl. 17.

Danmarksmestrene præmieres med Weber-udstyr og skal efter udnævnelsen også lige lære at sable en flaske champagne op med den flotte vandresabel. Først efter at have udført denne dåd, kan holdet kalde sig Danmarksmestre i grill.

Ud over Weber er DM i grill støttet af en lang række andre sponsorer og et stort team af frivillige. ”At DM i grill er blevet et arrangement af denne kaliber, havde ikke været muligt uden vores fantastiske sponsorer og trofaste frivillige. Det er skønt at se hvordan de år efter år støtter op om grillkulturen i Danmark”, afslutter formand Kim Schulz fra WBQA Danmark.

Pin It on Pinterest